Zuiderhoofdstraat 29 | Krommenie | Tel: 075-6281614

OVER GROOT SCHOENEN

Waarom wij zo gepassioneerd zijn in kwaliteit, service en schoenen

VROEGER

Hoe wij begonnen

Het begon, 100 jaar geleden, allemaal in een prachtig oud groen pandje op het pleintje, Zuiderhoofdstraat – Snuiverstraat. In dat mooie pandje woonde Engelina Breeuwer, getrouwd met Gerardus Groot. Gerardus maakte aan de voorkant van het pandje prachtige bedden met op maat gemaakte stro-matrassen. Achter aan de keukentafel zat Engelina na te denken ook iets te gaan ondernemen, want met die zware stro-matrassen meehelpen, dat kon ze niet. Ziet u het voor u? De trouwfoto aan de muur: hij, met grote snor, lief kijkend in dat grote fotoapparaat; zij, in het zwart, met rechte rug, strakke blik, wachtend op het opschrikkende flitslicht…

Engelina zocht naar iets anders. Dus daar aan die keukentafel is een briljant idee geboren, op de plek waar nu het schaakplein ligt. De woning bood volgens haar best de ruimte om schoenen te gaan verkopen. Er was in Krommenie, maar ook in Assendelft en Wormerveer, behoefte aan goede schoenen. Zo werd dit idee gelanceerd en enkele weken later, 4 april 1910, startte Engelina met de verkoop van goede schoenen. Het echtpaar schonk het leven aan zes kinderen, twee meisjes en vier jongens. En als vanzelfsprekend werden de kinderen geconfronteerd met schoenen. Naarmate het Groot-kroos groeide, ging ook moeders bedrijfje groeien.

NU

Vandaag de dag

Met meer dan honderd jaar ervaring is Groot schoenen de plek voor goede schoenen. Jong en oud, formeel of casual, voor ieder wat wils! Het Groot-team staat van maandag tot en met zaterdag voor u klaar om de mooiste of meest comfortabele schoen met u uit te zoeken. Groot Schoenen staat bekend om haar grote collectie, goede kwaliteit, uitgebreide service en de scherpe Birkenstock-aanbieding.

Voor het hele gezin!
Natuurlijk kunnen ook kinderen bij ons terecht. Kindervoeten ontwikkelen continue en daarom zijn goede schoenen érg belangrijk. Bij Groot Schoenen worden de voeten elektronisch gemeten en let het deskundige personeel op de stand van de voet. Voor het beste advies!