Zuiderhoofdstraat 29 | Krommenie | Tel: 075-6281614

Draagt u wel de juiste schoenmaat?

60% van de mensen loopt op schoenen met een verkeerde maat. Ze passen niet in de lengte en breedte, zoals te zien is op het filmpje. Een goede schoen zorgt ervoor dat uw voet zich kan strekken, en daar is extra ruimte voor nodig.

Bij Groot Schoenen meten wij kinderenvoeten in lengte en breedte en adviseren u de juiste maat. Voor dames- en herenschoenen zijn wij, dankzij jaren ervaring, gespecialiseerd in het herkennen van de juiste schoenmaat.

MAAK AFSPRAAK


Gratis en vrijblijvend!

Persoonlijk advies voor de beste schoenen?

Maak online een afspraak

Hoe herken ik een verkeerde schoenmaat?

Volgens experts is het mogelijk dat uw voeten langzaam, gedurende je hele leven, groeien. Heeft u last van gekke kreukels in het leer? Krijgt u vreemde eeltplekjes op uw voeten? Of slippen uw schoenen? De kans is groot dat u een verkeerde schoenmaat draagt.

Welke schoenmaat heb ik dan wel?

Houd uw voeten in de gaten en laat ze eventueel regelmatig opmeten. Koop geen schoenen met een te kleine schoenmaat omdat u kleine voeten prefereert (lees: Cinderella syndrome), want dat is allesbehalve gezond voor je voeten (denk aan eeltknobbels). En let op: maten verschillen per merk, dus koop schoenen bewust. Bent u niet zeker van de maat, vraag dan hulp aan één van onze schoenadviseurs. Zij gaan moeiteloos na of u de schoen past, zodat u geen miskoop begaat.

Zelf opmeten?

U kunt zelf uw schoenmaat bijhouden. Doe dit aan het eind van de dag, dan is uw voet het grootst. U heeft nodig: 1 vel A4 papier en een potlood. Trek vervolgens uw schoenen en sokken uit en volg de volgende stappen:

  • Leg het vel A4 op de grond en ga er op staan.
  • Zet een streepje voor uw langste teen (dit hoeft niet per se uw grote teen te zijn) en zet een streepje achter uw hiel.
  • Meet de afstand tussen de teen en hiel in centimeters.
  • Herhaal bovenstaande stappen ook bij uw andere voet (geen twee voeten zijn immers gelijk).
  • Zoek in de omrekentabel de juiste schoenmaat bij uw voet. Rond af naar boven!

Let erop dat iedere schoen anders is en u dus niet blindelings op de schoenmaat af kunt gaan. Twijfelt u over uw schoenmaat? Kom dan even bij ons langs en vraag advies van één van onze schoenadviseurs!

Persoonlijk advies voor de beste schoenen?

Maak online een afspraak

MAAK AFSPRAAK


Gratis en vrijblijvend!